Een kruidenstempelmassage is een massage met warme kruidenstempels; dit zijn bundeltjes gevuld met kruiden die reinigende, activerende en ontspannende eigenschappen bezitten.
De massage met stempels activeert de stofwisseling en verbetert de bloedsomloop. De helende effecten van de warme kruiden dringen door tot diep in het onderliggende weefsel en zelfs tot in de organen. De warmte heeft een positieve invloed op de doorbloeding. De bloedvaten zetten uit, de huid wordt intensiever doorbloed en schadelijke stoffen kunnen sneller afgevoerd worden. De massage stimuleert het lichaam om beter te functioneren maar brengt het tegelijkertijd ook tot rust. Een kruidenstempelmassage is dus ideaal voor wie gespannen, moe, opgebrand of lusteloos is. Het verlicht spanningen, spierproblemen, gewrichtsproblemen (zoals reuma en artrose), spijsverteringsproblemen, enz …van alle massages is de kruidenstempelmassage het meest doordringend.
De zorgvuldig uitgebalanceerde kruidenmix in de stempels bestaat uit Europese kruiden die beter afgestemd zijn op onze westerse noden en bijgevolg voor ons een diepere werking hebben. Behalve een zuiveringsbehandeling voor de huid is dit ook een zeer ontspannende massage dankzij de toegevoegde warmte van de stempels en de heerlijke geuren die de kruiden verspreiden. Op aanvraag kan er ook een oosterse kruidenmengeling gebruikt worden. Tijdens de massage wordt er veel olie gebruikt, het is daarom raadzaam om een oude slip aan te trekken tegen eventuele olievlekken die misschien moeilijk te verwijderen zijn. Het is voor uzelf prettig om na een kruidenstempel massage de rest van de dag of avond geen verplichtingen meer te hebben.